Результати тестування на стійкість до абразивного зносу

 

 

   

    На сьогодні на ринку представлений достатньо широкий вибір неметалевих труб. В Україні і в Європі, країнах Африки та Азії активно впроваджують полімерні труби. Основними перевагами завжди залишається термін служби, висока корозійна стійкість та міцність, стійкість до абразивного зносу, гнучкість та легкість інсталяції. Більшість підприємств розглядає як альтернативу  - впровадження поліетиленових труб, але варто зупинитись на  трубопроводах із зшитого ( структурованого) поліетилену (ПЕКС та УЛЬТРА ПЕКС).

      За матеріалами Британської міжнародної організації згідно стандарту ISO 15527 доступні результати тестування на абразивний знос різних матеріалів трубопроводів, графік наведено нижче, результати липень 2020 року:

Абразивний знос тестування матеріалу Pexgol

 

   Для проведення випробувань  на абразивний знос був використаний оксид алюмінію з часточками 0,2мм-1,0мм, на протязі 76 годин зразки обертались із заданою швидкістю.

 

    При проектуванні лінії трубопроводів кращим вибором стануть труби  ПЕКС ТМ «Pexgol», так як    мають суттєві переваги:

   - Висока гнучкість труби та міцність, що забезпечує маленький радіус при прокладці та інсталяції. В той час як в поліетиленових трубах радіус становить, до прикладу мін. 20D та залежить від температурного режиму укладки та показника SDR.

-     Стійкість до утворення та розповсюдження тріщин, що особливо важливо при зовнішній інсталяції в промислових умовах.

-    Відсутність в обов*язковій піщаній подушці та сортуванню ґрунту при засипці та підземній прокладці.

-    Можлива поставка трубопроводів навіть від 200мм діаметру довговимірними секціями в катушках чи на спеціальних металевих барабанах.

-    Чудова стійкість до зносу при транспортуванні абразивних матеріалів та речовин.

-    Широкий діапазон робочих температур, в той час як поліетиленові труба можна експлуатувати  лише при -300С та до + 500С.

     Трубопроводи із зшитого поліетилену ТМ Pexgol  більш абразивостійкі та міцні і володіють достатніми властивостями для витримки гідроудару, вакууму, статичного тиску чи будь-яких інших можливих навантажень. Впровадивши їх у виробничий процес  Ви  скорочуєте витрати на профілактичні ремонти, прокладку, монтаж та автоматично підвищуєте надійність лінії.

РЕЗУЛЬТАТИ ТЕСТУВАННЯ З РІЗНИМИ МАТЕРІАЛАМИ ТРУБОПРОВОДІВ:

Ділянка: Транспортування вапняку 50% твердих речовин.
Матеріали, що порівнювалися: Pexgol та нержавіюча сталь.
Результати: Pexgol в 1,9 раз  стійкий до абразивного знову. 

Ділянка: Транспортування хвостів в кар'єрі з видобутку золота 40% твердих речовин.
Матеріали, що порівнювалися:  Pexgol і HDPE (поліетилен високої щільності).
Результати: Pexgol в 4 раз кращий в якості абразивостійкої труби.

Ділянка: шламопроводів на кар'єрі 50% твердих речовин.
Матеріали, що порівнювалися:  Pexgol та вуглецева сталь (чорний меттал).
Результати: Pexgol в 4,5 раз більш стійка труба.


Примітка: варто зауважити,що вищенаведені порівняльні дані випробувань це  результати лабораторних даних, які в реальному виробничому процесі можуть значно відрізнятися і бути кращими в декілька разів. Для оцінки реального терміну служби абразивостійкого трубопроводу потрібно мати дані: тип речовини чи ділянка трубопроводу, розмір та кількості твердих речовин, що транспортрується, їх % співвідношення, швидкість речовини, матеріал труби, який потрібно порівняти, тощо.

 

 
 
ПП "Фловекс"
Офіційний представник PEXGOL в Україні
ЦУРУМІ
Шламові глибинні насоси Tsurumi для складних завдань
2
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: